Home   |    Contact
    Voorgerecht  | Hoofdgerecht  |    Nagerecht  | Barbecue gerechten  | Recept van de maand  | Serveer Tips  
VIS COCKTAIL

Leg wat schoongemaakte slablaadjes
in een coupe en doe er wat Hollandse garnalen en wat fijngesneden reepjes gerookte rode zalm bij. Schenk er een scheutje cocktailsaus over en garneer de cocktail met wat takjes dille.

 
VIS POCHEREN
Pocheer de vis in een bodempje visbouillon met zeezout. De vis uit de pan halen en warm houden. Smelt in een koekenpan wat roomboter en giet er een scheutje azijn bij. Geef de saus bij de vis.
NOG MEER TIPS !!!!
Magnetron bereiding
Vis roerbakken
Vis bakken
Vis grillen
Vis in de oven
Bereidingstijden
Verse vis bewaren
Vis fileren
 
VIS BEREIDEN IS NIET MOEILIJK !!

Dat idee willen we voor eens en altijd uit de wereld helpen.

Tip nummer één:
let op de tijd.
Want of je nu bakt, wokt, grilt of stoomt, een perfect bereide vis vraagt om een perfecte timing.


De bereidingstijd van vis is altijd kort maar wel afhankelijk van de dikte van de vis. Meestal wordt een bereidingstijd van 2 tot 3 minuten per centimeter -gemeten op het dikste punt van de vis- aangehouden. Soms is dit wat langer, bijvoorbeeld als vis in de oven gestoofd wordt. Omdat de schaal waarin de vis ligt, eerst warm moet worden.
 

 
 
 
 
 
 
 
MOSSEL PENNEN
Rijg afwisselend een gekookte mossel, een stukje paprika, een stukje ui en een stukje magere rookspek aan een pen en herhaal dit enige keren. Insmeren met een kwastje olijfolie. Roosteren onder een hete grill of op de barbecue.
Heerlijk met een cocktailsausje.
 
BARBECUE TIP
Wrijf het rooster van de barbecue of de visklem voor het bakken in met een halve citroen. Hierdoor blijft de vis niet aan het rooster kleven. Na de barbecue het rooster nog eens inwrijven met een halve citroen.

 
 
SARDINES ONDER DE GRILL

Sardines behoort tot de gezonde vette vissoorten. De sardines op het rooster leggen, bestrijken met wat olijfolie en in enkele minuten knapperig bruin grillen. Bestrooien met een paar druppels citroensap en nog wat zout er over strooien,
De graatjes zijn op te eten !

 

         Deel deze pagina: